FALVAK KULTÚRÁJÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Kultúra a béke követe
FKA HONLAPJAIRÓL
AZ ALAPÍTVÁNYRÓL
KULTÚRA LOVAGJAI 2021
ÖRÖKSÉG SERLEG 2021
TÁMOGATÓINK
Magyar Kultúra Napja Gála
Az avatási ceremónia menete
20 Magyar Kultúra Napja Gála
Kultúra Lovagja elismerésről
A Lovagrend emlékparkja
Kultúra Lovagrendje belépés
2020 évi Kultúra Lovagjai
2019. év Kultúra Lovagjai
2018. évi Kultúra Lovagjai
2017 évi Kultúra Lovagjai
2016. év Kultúra Lovagjai
Elismertek 1999-2015.
Alapító lovagok
XXIII. MKN fotói 2019.01.19.
XXII. MNKG fotói 2018
XXI. MKNG fotói 2017
Örökség-serleg elismerésről
Örökség serleg 2020
Örökség serleg 2019
Örökség serleg 2018
Örökség serleg 2017
Örökség-serleg 2016
Örökségünkért érem
JÓKAI-DÍJASAINK
ÉVES PÁLYÁZATAINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
Támogatóink 2019.
Támogatóink 2017.
Támogatóink 2018.
ELISMERÉSEINK
KISBÍRÓ


3-2017 KISBÍRÓ

3-2017. KISBÍRÓ

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 3-2017. (április 26.) számú hírlevele
Várjuk a Falvak Kultúrájáért Civilhálózat társzervezeteinek híreit, és örömmel vesszük, ha felhívja környezete figyelmét hírlevelünkre, illetve kéréseinket továbbítja.

15. Kaptunk egy gyomrost: Korábbi Kisbíróban országosan pályázataink meghirdetésével kapcsolatban még így nyilatkoztam: „Optimisták vagyunk, legalább is ezt mutatja, hogy 2017-ben valamennyi pályázatunkat meghirdettük.” A Nemzeti Együtműködési Alap alapítványunkat a 2017. évi működési pályázatát a SOHA NEMKAPÓ VÁRAKOZÓK 943. helyére sorolta. Mivel sikerült az elmúlt 6 évben a NEA üvegzsebét tökéletesen álcázni, így nem tudhatjuk meg a nyerteseket, de még az előttünk lévő sokszáz szervezetet sem. A lovagtársak visszjelzései alapján annyit elmondhatok, hogy ők még ilyen megalázó helyen szereplő szervezettel nem találkoztak. A fővárosban ennyit ér munkánk.

16. Szakembert keresünk: A működési kiadásokból terveztük fedezni a téli fagykárainkat. A gyermektáborban jelentősebb, a faluházban kisebb a kár. Ezúton keresünk fűtés és vízvezeték-szerelőt, akik lakásért és ellátásért vállalna önkéntes munkát.

17. Szerződéskötések a nemzet magasabb szintű szolgálatáért: Alapítványunk a nyár folyamán megrendezi a Költők aranyosszigeti találkozóját, az Aranyosszigeti olvasótábort, és az Aranyhíd Írók Nemzeti Találkozóját, valamint képzőművészeti és hazaszeretetre nevelő táborait. A helyi és a térség mélyszegénysége felkarolása érdekében a lehető legmagasabb szintű együttműködés szükséges, ezért kötöttünk szerződést a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságával (Anyanyelvi konferencia) és a Magyar Olvasás Társasággal, valamint aláírás előtt van az együttműködési megállapodás a Magyar Írószövetséggel.

18. VII. Magyar Világtalálkozó és Reformáció Emléknapja Aranyosapátiban: A Kopócsapáti és a Révaranyosi Református Gyülekezettel összehangoltan a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2017. május 15-én (hétfőn), a Böszörményi László Alapítvány május 16-án (kedden) szervezi meg a Reformáció Emlékbizottsága által támogatott nemzetközi programját, amelyre tisztelettel meghívjuk a Kisbíró olvasóit. Program: 10.00 Gyülekezés Aranyosszigeten, 10.50 A Vizsolyi Biblia és az egyházi személyiségek vezetésével, református énekkel menet a Révaranyosi Református Gyülekezet templomába; 11.00 Köszöntők. Ünnepi istentisztelet. Igét hirdet Ft. Csűry István, Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Közreműködik archaikus énekekkel a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa. A régiók püspökeinek (képviselőinek) ünnepi üdvözlő beszédei. Az istentiszteletet záróéneke előtt a Panoráma Világklub és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány közösen Karitatív Békedíjat adományoz; 12.30 A résztvevők a Kultúra Lovagrendje Emlékparkjába vonulnak; 12.40 A „Reformfa” fája alatt felállított Kálvin János és Károlyi Gáspár emlékét őrző csónakos-fejfák püspökségek általi megáldása, a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa közreműködésével; 13.15 A közös ebédet megelőzően a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Felső Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület közösen átadja a „Felső-Tisza Völgye Minőségi Védjegy” elismeréseket; 14.15 Az alkotóházban: Dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus tanácsának főtitkára, evangélikus püspök és Bokor Balázs nagykövet, a Magyar Kultúra Lovagja vezetésével különféle keresztény felekezetek képviselőinek beszélgetésére kerül sor a hitről, a felekezetek együttéléséről, és kiemelt téma a reformáció. A „Békeüzenet a világ magyarságához” című okmány aláírása; 14.15 - 16.45 A tábor teraszán: Négyeshatármenti kulturális találkozó. Bemutatkozik vándornyomdájával a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely és Élménymúzeum.

19. Segítsen, hogy segíthessünk: Kérem, hogy amennyiben lehetősége van adója 1%-ának felajánlásával járuljon hozzá küldetésünk minél teljesebb megvalósításához.
Név: Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért
Alapítvány adószáma: 18081747-1-41

Hírlevelet összeállította: Nick Ferenc mkl
Amennyiben nem kéri hírlevelünket, kérjük írja meg e-mail címünkre!


Honlapkészítés